qahvehdotcom

اشتراک گذاشته شده با :

انواع قهوه

خرید قهوه چری
خرید قهوه چری

در مقالات قبلی و راهنمایی خرید قهوه، به صورت مفصل درمورد انواع دانه های قهوه صحبت کردیم. با این حال قهوه چری، قهوه ای است که درمورد آن صحبت نکردیم. به همین دلیل این مقاله را اختصاص دادیم به این نوع از قهوه خوشمزه.

کشور هند از جمله کشورهایی است که قهوه روبوستا را تولید و به بازار عرضه می کند. در این بین نوع خاصی از قهوه را تولید می کند که کمی با قهوه روبستا متفاوت است. قهوه ای به نام قهوه چری.

این قهوه مانند تمام قهوه ها از دارای گیلاس قهوه است که از ۲ لوبیای قهوه تشکیل شده است. اما ویژگی هایی که باعث شده این قهوه متفاوت از سایر دانه های قهوه باشد، ویژگی های آن است. ویژگی هایی مانند:

  • کافئین بسیار زیاد
  • عطر و بوی متوسط
  • خامه زیاد
  • اسیدیته پایین
  • بادی بسیار بالا
  • تلخی متوسط

ویژگی اصلی دانه های روبستا طعم تلخ زیاد به همراه کافئین بالا است. درحالی که دانه های چری دارای کافئین بالا به همراه طعم تلخ ملایم و ماندگار هستند. به همین دلیل است که این قهوه ها از محبوبت زیادی برخودارند.

source: خرید قهوه چری

انواع قهوه ساز
انواع قهوه ساز

قهوه این نوشیدنی محبوب و دوست داشتنی جز یکی از روتین های روزانه بسیاری از افراد تبدیل شده است. در حدی که این افراد به جای داشتن یک قهوه ساز، اقدام به خرید قهوه ساز های متفاوت می کنند.

زیرا قهوه این ویژگی را دارد که کافی است فقط یکبار آن را امتحان کرد. بعد از آن چنان شیفته آن می شوید که دوست دارید همیشه قهوه همراتان باشد، و قهوه های متفاوتی را بنوشند. به همین دلیل تلاش میکنید راه های متفاوت درست کردن قهوه را امتحان کنید. این روش ها عبارتند از:

انواع روش دم کردن قهوه و قهوه ساز هایشان

اسپرسوساز: اسپرسو پرمصرف ترین نوع نوشیدنی قهوه است. زیرا علاوه بر اینکه طعم بسیار جذابی دارد، پایه بسیاری از قهوه های دیگر هم می باشد. روش درست شدن قهوه اسپرسو به صورت عبور آب جوش از قهوه آسیاب شده است. این کار به وسیله خرید اسپرسوساز انجام می شود.

قهوه ترک: قهوه ترک سنتی ترین روش تهیه قهوه به حساب می آید. دقیقا تاریخ پیدایش قهوه ترک مشخص نیست اما بسیاری شرروع آن را از دربار عثمانی (ترکیه امروزی) می دانند.

قهوه فرانسه: درنهایت می رسیم به آخرین و جدید ترین روش درست قهوه که به آن قهوه فرانسه می گویند. قهوه فرانسه در مقایسه با قهوه های دیگر سبک تر و رقیق تر می باشد.

قهوه دمی: قهوه های دمی مخصوص نسل سوم هستند. صنعت قهوه دارای سه نسل یا سه موج می باشد که موج سوم آن تحول اساسی در صنعت قهوه و قهوه ساز ها ایجاد کرد.

source: انواع قهوه ساز

انواع قهوه اسپرسو
انواع قهوه اسپرسو

زمانی که برای خرید قهوه یا خوردن اسپرسو به کافی شاپ ها یا قهوه فروشی ها مراجعه می کنید، با یک نکته جالب توجه روبه رو می شوید. وقتی به منو نگاه می کنید، قهوه های مختلفی را می بینید که نام های متفاوتی دارند.

اما اگر درباره نحوه درست کردن آنها، یا رسپی شان از قهوه فروش سوال بپرسید، متوجه می شوید که اکثر آنها از قهوه اسپرسو تشکیل شده اند. و این همان نکته جالب توجه می باشد.

اسپرسو قهوه ای بسیار محبوب در سراسر جهان است. این محبوبیت هم به دلیل طعم و عطر شگفت انگیز اسپرسو ست، و هم به این دلیل که پایه اکثر قهوه ها می باشد. از قهوه های سرد یا همان آیس کافی ها گرفته تا قهوه های گرم. برای درست کردن اسپرسو هم نیاز به دستگاه اسپرسوساز می باشد.

هرچند که برخی از افراد بر این عقیده هستند که قهوه ی موکاپات هم اسپرسو است، اما درحقیقت اینطور نمی باشد. و تنها قهوه سازی که اسپرسو را آماده می کند، دستگاه اسپرسو ساز است.

پس با خرید اسپرسوساز می توانید تمام قهوه هایی که در منوی کافی شاپ ها است را به راحتی درست کنید. قهوه هایی مانند:

کافه لاته: قهوه ای است که از اسپرسو، شیر فوم گرفته شده و فوم شیر درست می شود. و ترکیب آن هم به این صورت است که ۳/۱ فنجان، اسپرسو است و ۳/۲ آن شیر فوم گرفته شده.

کاپوچینو: کاپوچینو از نظر ترکیبات با قهوه لاته یکی است اما تفاوتی هایی دارند. وقتی به یک فنجان کاپوچینو از کنار آن نگاه می کنید، ۳/۱ آن را اسپرسو می بینید، ۳/۱ آن را شیر فوم گرفته شده و ۳/۱دیگر آن را فوم شیر.

آمریکانو: آمریکانو در دسته قهوه های سرد یا آیس  کافی ها دسته بندی می شود. و برای درست کردن آن باید ۳/۱ اسپرسو را با ۳/۲ یا بیشتر، آب سرد ترکیب کرد.

ماکیاتو: ماکیاتو هم قهوه ای است از ترکیب شیر و قهوه. اما به جای اضافه کردن مقدار زیادی از شیر، به اضافه کردن ۲ قاشق شیر بسنده می کنند.

source: انواع قهوه اسپرسو

ریسترتو چیست؟
ریسترتو چیست؟

اسپرسو، قهوه ای بسیار محبوب است که پایه بسیاری از نوشیدنی های دیگر قهوه هم می باشد. یعنی با خرید اسپرسوساز، می توان قهوه های متنوع زیادی را آماده کرد.

قهوه هایی مانند کاپوچینو، لاته، فلت وایت، آمریکانو، آیس کافی، … . اما در بین همه این قهوه ها، ۳ نوع آنها هستند که علاوه بر اینکه دارای پایه اسپرسو می باشند.، شباهت بسیار زیادی با یکدیگر دارند.

همانطور که می دانید اسپرسو، قهوه ای است که از عبور آب جوش با فشار از قهوه آسیاب شده است. برای درست کردن آن باید دانه های قهوه را با درجه ریز آسیاب کرد.

سپس پودر قهوه را درون پرتافیلتر ریخته و با استفاده از لولر و تمپر، پودر قهوه را فشرده کرد. و به اصطلاح عملیات تمپینگ را انجام داد.

و بعد از متصل کردن پرتافیلتر به دستگاه اسپرسوساز، با روشن کردن آن عصاره گیری قهوه شروع می شود. بعد از گذشت چند ثاتیه اسپرسو آماده است.

افزون بر توضیحات بالا اسپرسو، قهوه ای است تقریبا از ۷ گرم پودر قهوه با ۳۰ میلی لیتر آب جوش.

قهوه ریسترتو همان اسپرسو است که مدت زمان عصاره گیری آن کاهش پیدا کرده است. و قبل از اینکه عصاره گیری قهوه کامل شود، عصاره گیری متوقف می شود.

در واقع با خرید قهوه ریسترتو، یک اسپرسو کوچک دارید. یعنی دبل شات ریسترتو برابر است با یک شات اسپرسو. و علاوه بر تفاوت در وزن قهوه، طبیعتا قهوه ریسترتو دارای طعمی ملایم تر، شیرین تر، کافئین کمتر و تلخی کمتری در مقایسه با اسپرسو می باشد.

زیرا برای درست کردن قهوه ریسترتو به ۷ گرم قهوه آسیاب شده و ۱۵ میلی لیتر آب نیاز است.

نگو، قهوه ای است مقابل قهوه ریسترنو. یعنی برای درست کردن قهوه لانگو باید میزان آب جوش را افزایش داد. حتی بیشتر از اسپرسو.

با این کار عصاره گیری قوی تری از قهوه انجام می شود. نتیجه آن درست شدن قهوه ای است با تلخی و کافئین بیشتر از اسپرسو که دیگر طعم و عطر ملایمی ندارد. به عبارت دیگر اسپرسو ای است از ۷ گرم پودر قهوه به همراه ۵۰ میلی لیتر آب جوش.

source: ریسترتو چیست؟

قهوه سرد و قهوه گرم
قهوه سرد و قهوه گرم

شاید اگر تا چندین سال اخیر از ورود و خرید قهوه سرد به بازار صحبت می کردیم، همه افراد به یاد یک نوشیدنی بدون مزه که هیچ شباهتی با قهوه ندارد می افتادند. اما امروزه این موضوع کاملا برعکس شده است.

زیرا علاوه بر رشد صنعت قهوه که نوشیدنی های جدید قهوه را به همراه داشت، قهوه دوستان نمی توانستند در روزهای گرم از نوشیدن، نوشیدنی محبوبشان دست بکشند.

پس تصمیم گرفتند به جای استفاده از قهوه گرم از قهوه سرد استفاده کنند. اما همچنان هستند افرادی که تا به حال قهوه سرد را امتحان نکردند و فکر میکنند قهوه سرد دارای طعم آب سرد است و از امتحان کردنش امتناع می کنند.

نکته ای که لازم به ذکر است برای درست کردن قهوه سرد هم، نیازی به قهوه ساز مخصوص نداریم و به راحتی با قهوه سازهایی که داریم می توانیم قهوه سرد را آماده کنیم.

قهوه سرد از لحاظ طعم بسیار شفاف و شیرین و از نظر عطر و بو بسیار خوش عطر است.

اما الی ترین تفاوت قهوه گرم و قهوه سرد در مدت زمان عصاره گیری قهوه می باشد. برای درست کردن قهوه گرم از آب داغ استفاده می کنیم، درنتیجه در کمتر از چند دقیقه قهوه ما آماده می شود.

اما برای درست کردن قهوه سرد به زمانی بین ۲۴-۱۲ ساعت نیاز داریم. که همین مورد باعث می شود قهوه دارای طعم قوی تری داشته باشد. نکته جالبی که وجود دارد قهوه سرد تلخی کمتری دارد. به همین دلیل طعم واقعی قهوه بهتر احساس می شود.

همچنین قهوه سرد در مقایسه با قهوه گرم دارای کافئین بیشتری می باشد. زیرا قهوه در مدت زمان بسیار بیشتری در مجاورت با آب قرار دارد.

source: قهوه سرد و قهوه گرم

پودر قهوه سبز
پودر قهوه سبز

مدتی زمانی است که با آمدن دانه های سبز قهوه جدال بر سر خرید قهوه سبز یا برشته شده زیاد شده است. و سوالاتی که به کررات پرسیده می شود این است که آیا هر دو دانه قهوه خواص یکسانی دارند؟ مصرف کدام دان قهوه بهتر است؟ سبز یا برشته شده؟

قهوه سبز چیست؟

قهوه سبز همان دانه قهوه ای است که همه ما میشناسیم با این تفاوت که رُست یا برشته نشده است. یعنی مراحل تولید دانه قهوه را تا مرحله خشک شدن ادامه می دهند. از دانه سبز قهوه می توان قهوه دم کرد ولی نه آن قهوه ای که روزانه مصرف می کنیم.

بلکه نوشیدنی ای است که بیشتر شبیه به دم نوش ها می باشد. برای دم کردن قهوه سبز، باید دانه های قهوه در مدت زمان بیشتری در آب جوش غوطه ور بمانند.

برای این کار دانه های سبز قهوه برای عصاره گیری بیشتر به مدت ۲۴-۱۲ ساعت در آب خیس می خورند. بعد از این مدت دانه های قهوه را در همان آب، بر روی شعله قرار می دهیم تا به جوش آید.

بعد از ۱۵ دقیقه از جوشیدن قهوه ها، آن را از صافی عبور می دهیم تا نوشیدنی ما آماده نوشیدن شود.

روش دوم میتوان قهوه سبز آسیاب شده را با قهوه ساز های ساده مانند فرنچ پرس دم کرد. به این صورت که پودر قهو سبز را داخل فرنچ پرس ریخته و بر روی آنها آب ۹۰ درجه را می ریزیم. سپس بعد از گذشت مدت زمانی قهوه را از صافی عبور داده تا نوشیدنی آماده شود.

تفاوت های بین قهوه سبز و قهوه برشته شده:

  • قهوه سبز دارای اسیدیته بیشتری از قهوه رست شده است.
  • آنتی اکسیدان قهوه سبز بیشتر از قهوه برشته شده می باشد.
  • قهوه سبز دارای کافئین بیشتری می باشد.
  • قهوه سبز دارای طعم تلخی نمی باشد.
  • قهوه برشته شده، سبک تر از قهوه سبز است.
  • قهوه سبز بافت محکم تری نسبت به قهوه برشته شده دارد.

source: پودر قهوه سبز

بهترین و خوش طعم ترین قهوه
بهترین و خوش طعم ترین قهوه

فرقی نمی کند در چه مکانی و با چه افردی باشید، وقتی صحبت در مورد قهوه و خرید قهوه ساز به میان می آید، همیشه سه نوع نوشیدنی قهوه هستند که بیشترین صحبت ها درباره آنها انجام می شود.

قهوه ترک، قهوه اسپرسو و قهوه فرانسه، محبوب ترین و پر استفاده ترین نوشیدنی های قهوه در بین ایرانیان و جهانیان می باشند.

برای نوشیدن یک فنجان از این سه قهوه لازم نیست که حتما به قهوه فروشی و یا کافی شاپ مراجعه کنید. با خرید قهوه ساز مخصوصِ آن نوشیدنی قهوه، می توانید در هر مکانی قهوه مورد علاقه تان را آماده کنید.

این نوشیدنی های گرم با اینکه هر سه از دانه های قهوه آماده می شوند، ولی دستگاه قهوه ساز، روش تهیه، لوازم جانبی قهوه ساز، طعم و عطر مخصوص به خود را دارند و کاملا متفاوت از هم می باشند.

قبل از اینکه به بررسی هر یک بپردازیم و تفاوت های آنها را بیان کنیم، باید به این نکته اشاره کنیم که دانه قهوه همه ی نوشیدنی های قهوه یا روبستا هستند، یا عربیکا و یا ترکیبی از هر دو. این به این معناست که شما با خرید دان قهوه عربیکا و روبستا می توانید تمام قهوه را تهیه کنید.

لازم به ذکر است که تفاوت های قهوه ترک، اسپرسو و فرانسه را در انتهای متن در یک جدول برای مطالعه سریع قرار داده ایم.

قهوه ترک چیست

شاید با شنیدن نام قهوه ترک، فکر کنید که این قهوه مربوط می شود به نوع خاصی از دان قهوه که خواستگاه آن کشور ترکیه می باشد، اما اینطور نیست.

قهوه ترک یک روش دم کردن قهوه است با دستگاه قهوه سازی که مانند شیر جوش است ولی به آن جزوه یا ابریک می گویند.

روش دم کردن قهوه با جزوه به این صورت می باشد که، پودر قهوه را به همراه آب به داخل جزوه ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم، به محض اینکه قهوه از کنار ظرف شروع به جوشیدن کرد، قهوه جوش را از روی شعله برداشته و قهوه را داخل فنجان می ریزیم.

source: بهترین و خوش طعم ترین قهوه

بهترین مارک قهوه فوری کدام است؟
بهترین مارک قهوه فوری کدام است؟

بر طبق تحقیقات تقریبا نیمی از مردم دنیا ترجیح می‌دهند، برای رفع خستگی خود به جای استفاده از قهوه ساز و آماده کردن قهوه از قهوه‌های فوری استفاده کنند. بین سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۱۴ مصرف و فروش این قهوه سه برابر گشته است.

اما اصلا قهوه‌ی فوری چیست؟چرا انقدر محبوب است و کدام نوع قهوه فوری برای نوشیدن مناسب‌تر است؟

آیا قهوه‌ی فوری یک قهوه‌ی واقعی است؟

پاسخ این است! بله، قهوه فوری یک قهوه واقعی است، اما دانه‌های قهوه‌ای که درون آن مشاهده می‌کنید، به‌هیچ‌عنوان دانه‌های طبیعی قهوه نیستند.

قهوه محصولی از خانواده توت‌هاست که اغلب اوقات میوه آن به دلیل ظاهر قرمز و گیلاس مانندش، گیلاس قهوه نامیده می‌شود. در داخل هر گیلاس دو دانه وجود دارد(مگر نوع خاصی از گیلاس‌ها که دانه‌ قهوه را از هم جدا نمی‌کند). تولیدکنندگان قهوه، گیلاس‌ها را برداشت می‌کنند و بعد آن‌ها را در پروسه‌ی فرآوری قهوه قرار می‌دهند تا میوه قهوه از آن جدا می‌گردد. روش‌های متفاوت فرآوری باعث ایجاد تفاوت در طعم قهوه‌ی حاصل می‌گردد. پس از آن دانه‌ها خشک شده، رست می‌شوند و برای دم آوری آماده می‌گردند.

در پایان این مرحله است که راه قهوه‌ی فوری و قهوه‌ های دیگر از هم جدا می‌شود.

امروزه به دلیل استقبال زیاد از قهوه فوری، تعداد کارخانه هایی که دست به تولید قهوه فوری زده اند، رو به افزایش است. اما همه آنها قهوه باکیفیتی را تولید نمی کنند. بهترین آنها عبارتند از: استارباکس (Starbucks), برند قهوه جیکوب (Jacob’s Coffee), برند قهوه فولگرز (Folgers)

source: بهترین مارک قهوه فوری کدام است؟

تفاوت قهوه فوری با قهوه
تفاوت قهوه فوری با قهوه


امروزه با گسترش قهوه فوری، این سوال به کررات پرسیده می شود که قهوه ای فوری بهتر هستند یا قهوه های دمی؟ در مقاله قهوه ی فوری چیست؟ در مورد پیدایش و نحوه تولید قهوه های فوری صحبت کردیم و در این مقاله به مقایسه قهوه فوری و قهوه دمی می پردازیم.

قهوه فوری

قهوه فوری، دانه های قهوه ای هستند که طی مراحلی آب آنها را گرفته و به کریستال های قهوه تبدیل می کنند. برای آماده کردن قهوه فوری، فقط کافی است محتوای بسته های قهوه فوری را در فنجان ریخته و به آن آب جوش اضافه کنید.

قهوه دمی

قهوه دمی قهوه ای است که ابتدا باید دانه های قهوه را متناسب با نوع دستگاه قهوه ساز، آسیاب کرده و در طی مراحلی، قهوه را دم کرد.

اگر می‌خواهید حس دهانی بیشتری از قهوه بگیرید؟ بهتر است که از یک فرنچ پرس یا یک ائروپرس استفاده کنید. اگر می‌خواهید تلخی قهوه را کم باشد و شیرینی مطبوعی به آن اضافه کنید؟ زمان عصاره گیری از قهوه را کوتاه‌تر کنید، دانه‌های قهوه را درشت‌تر آسیاب کنید و یا از آبی با درجه حرارت پایین‌تر استفاده کنید.

در نهایت: کدام یک برنده‌اند؟ قهوه‌ی فوری یا قهوه فوری؟

بدون شک قهوه‌ی فوری بسیار ارزان‌تر است، زیرا تمام کاری که باید انجام دهید جوش آوردن آب است که قطعا کار راحتی است. همچنین به خرید قهوه ساز هم نیازی ندارید.

با توجه به قیمت پایین آن، ارزشی برابر با پولی که خرج آن می‌شود را دارد؟ خب، این دیگر کاملاً بستگی به سلیقه شما دارد. راحتی، طعم، عطر و … فاکتور هایی هستند که باید به آنها توجه کنید.

در این بخش هایی که در زیر بیان می کنیم، قهوه دمی برنده بدون رقیب است.

source: تفاوت قهوه فوری با قهوه

طرز تهیه قهوه با ساده ترین روش
طرز تهیه قهوه با ساده ترین روش

آماده کردن قهوه در خانه یا در محل کار یکی از لذت بخش ترین کارهایی است که می توانیم انجام دهیم. با خرید قهوه ساز به راحتی می توانیم قهوه مورد دلخواه مان را آماده کنیم. اما قبل از خرید دستگاه قهوه ساز و آماده کردن قهوه باید مشخص کنید، می خواهید چه نوع قهوه ای را تهیه کنید. قهوه دمی یا اسپرسو، قهوه ترک یا قهوه فرانسه،… . با ما همراه باشید که قصد داریم شما را راهنمایی کنیم.

انواع نوشیدنی قهوه

به دلیل محبوبیت بالای نوشیدنی قهوه، روز به روز به طعم های مختلف قهوه اضافه می شود. اما قهوه به طور کلی به ۳ دسته تقسیم می شود.

  • قهوه های دمی
  • قهوه اسپرسو
  • قهوه های فوری

قهوه های دمی، قهوه هایی هستند که دانه های قهوه در مجاورت آب جوش قرار می گیرند و به نسبت قهوه های دیگر دیرتر تهیه می شوند. اما در عوض مدت زمانی که طول می کشد تا قهوه دم بکشد، عطر خوش قهوه تمام فضا را پر می کند. قهوه ساز های مختلفی هم برای استفاده ساخته شده است، مانند کمکس، فرنچ پرس، ۶۰، ایروپرس، … .

آسیاب کردن قهوه

بعد از اینکه تصمیم گرفتید چه قهوه ای را می خواهید آماده کنید و متناسب با آن دستگاه قهوه ساز را خریداری کردید، نیاز به یک آسیاب قهوه داریم. هر قهوه و هر روش درست کردن قهوه نیاز به پودر قهوه مخصوص به خود را دارد. برای مثال برای آماده کردن اسپرسو با اسپرسو ساز باید دانه قهوه را با نرم ترین درجه آسیاب کرد، اما برای آماده کردن همان اسپرسو با موکاپات باید پودر قهوه از قهوه اسپرسوساز درشت تر باشد.

آسیاب های قهوه که به آنها گریندر قهوه هم می گویند در دو نوع دستی و برقی در بازار موجود هستند. آسیاب قهوه برقی درجه های مختلف آسیاب را دارند اما در مقابل سروصدای زیادی هم تولید می کنند.

دانه قهوه

با کیفیت ترین و پرفروش ترین نوع دانه قهوه در جهان، قهوه های عربیکا و روبستا هستند. با این دو نوع قهوه می توان تمام قهوه ها را آماده کرد، اما از آنجایی که قهوه روبستا تلخ تر و پر کافئین تر از قهوه عربیکا می باشد، معمولا دو قهوه را با هم ترکیب می کنند.

source: طرز تهیه قهوه با ساده ترین روش