qahvehdotcom

اشتراک گذاشته شده با :

خرید قهوه

خرید قهوه چری
خرید قهوه چری

در مقالات قبلی و راهنمایی خرید قهوه، به صورت مفصل درمورد انواع دانه های قهوه صحبت کردیم. با این حال قهوه چری، قهوه ای است که درمورد آن صحبت نکردیم. به همین دلیل این مقاله را اختصاص دادیم به این نوع از قهوه خوشمزه.

کشور هند از جمله کشورهایی است که قهوه روبوستا را تولید و به بازار عرضه می کند. در این بین نوع خاصی از قهوه را تولید می کند که کمی با قهوه روبستا متفاوت است. قهوه ای به نام قهوه چری.

این قهوه مانند تمام قهوه ها از دارای گیلاس قهوه است که از ۲ لوبیای قهوه تشکیل شده است. اما ویژگی هایی که باعث شده این قهوه متفاوت از سایر دانه های قهوه باشد، ویژگی های آن است. ویژگی هایی مانند:

  • کافئین بسیار زیاد
  • عطر و بوی متوسط
  • خامه زیاد
  • اسیدیته پایین
  • بادی بسیار بالا
  • تلخی متوسط

ویژگی اصلی دانه های روبستا طعم تلخ زیاد به همراه کافئین بالا است. درحالی که دانه های چری دارای کافئین بالا به همراه طعم تلخ ملایم و ماندگار هستند. به همین دلیل است که این قهوه ها از محبوبت زیادی برخودارند.

source: خرید قهوه چری

معرفی قهوه یمن
معرفی قهوه یمن

اگر به خرید قهوه علاقمند هستید و خودتان همیشه اقدام به خرید دانه قهوه کرده و آن را آسیاب می کنید، حتما با قهوه یمن آشنا هستید. یا حتی اگر با دنیای قهوه کمی آشنایی داشته باشد، نام کشور یمن را حتما شنیده اید.

زیرا براساس داستان های موجود، قهوه برای اولین بار در کشور یمن کشف شده است یا کشور اتیوپی. اما مساله ای که ثابت شده و حقیقت دارد این است که یمن اولین کشور در دنیا می باشد که دست به تولید قهوه تجاری زد.

هرچند که در حال حاضر در بازار قهوه، قهوه کشور یمن حضور کمرنگی دارد؛ اما در ابتدا و به مدت ۲۰۰ سال این قهوه، تنها قهوه ای بوده است که تولید و به سراسر دنیا ارسال می شده است.

تا اینکه بازرگانان هلندی گیاه قهوه را به صورت پنهانی به کشور اندونزی برده و آن را در آنجا پرورش دادند. قهوه یمن به قهوه موکا هم شناخته می شود. و به این دلیل به قهوه یمن، موکا گفته می شود که که دانه قهوه از بندر المخا جابه جا میشده است. و کلمه المخا به مرور زمان به موکا تبدیل شده است.

قهوه یمن یکی از خوشمزه ترین و دلنشین ترین قهوه نوع عربیکا در دنیا است (و برای درست کردن آن نیاز به خرید قهوه ساز مخصوصی نیست). زیرا همچنان و با گذشت سالها این قهوه هنوز به روش سنتی تولید و فراوری می شود.

قهوه مطری، قهوه صنعانی، قهوه اسماعیلی، قهوه حرازی، قهوه ذماری انواع قهوه یمن هستند.

source: معرفی قهوه یمن

چگونه قهوه اسپرسو کف دار درست کنیم؟
چگونه قهوه اسپرسو کف دار درست کنیم؟

قهوه اسپرسوی که با خرید اسپرسو ساز آماده می شود علاوه بر دلنشین بودن طعم آن، دارای کرما می باشد. کرما در واقع کف نارنجی تا قهوه ای رنگی است که بر روی اسپرسو تشکیل شده است.

بسیاری از افراد طرفدار قهوه اسپرسو هستند، فقط به خاطر کرمای اسپرسو. علاوه بر این متخصصان و کارشناسان صنعت قهوه، کیفیت یک قهوه اسپرسو را از روی کرمای آن تشخیص می دهند.

کرمای اسپرسو چگونه تشکیل می شود؟

همانطور که می دانید اسپرسو از عبور آب پرفشار از قهوه آسیاب شده آماده می شود. زمانی که آب با فشار بالا وارد پرتافیلتر می شود، کربن دی اکسید بیشتری آزاد می کند.

 کربن دی اکسید با روغن قهوه وارد واکنش های شیمیایی می شود. و زمانی که اسپرسو درحال خارج شدن از دستگاه می باشد، به فشار عادی برمی گردد.

درنتیجه واکنش هایی شیمیایی که با فشار معمولی هوا وارد فنجان می شود، باعث به وجود آمدن کرما بر روی سطح اسپرسو می شود.

ضخامت این کف خوش رنگ و خوشمزه اسپرسو، به نحوه عصاره گیری باریستا بستگی دارد. اگر عصاره گیری در زمان صحیح خود اتمام شود، تقریبا ۱۰/۱ از حجم قهوه باید کرما تشکیل شود.

درضمن خرید قهوه باکیفیت را از یاد نبرید. اگر میزان کرما کمتر یا بیشتر از ۱۰/۱ حجم قهوه بود، یعنی آماده شدن اسپرسو یا بیشتر طول کشیده و یا کمتر زمان صحیح.

پس هرچقدر کرمای اسپرسو، رنگ زیباتر، طعم لطیف تر و ضخامت درست تری داشته باشد، نشان می دهد، قهوه مورد استفاده تازه تر بوده است. بهترین زمان برای استفاده از دانه قهوه باکیفیت، ۳ ماه بعد از رست قهوه می باشد.

یک کرمای خوب اسپرسو معمولا بعد از ۲ دقیقه از بین می رود. اگر کرما کمتر از این زمان از بین رفت نشان می دهد عصاره گیری قهوه اسپرسو به خوبی انجام نشده است. یا فنجان اسپرسو سرد بوده و باعث شده اسپرسو زودتر سرد شود.

source: چگونه قهوه اسپرسو کف دار درست کنیم؟

چای یا قهوه؟
چای یا قهوه؟

بر اساس مطالعاتی که انجام شده خرید قهوه و چایی و نوشیدن آنها بعد از آب، در رده دوم و سومِ پرمصرف ترین نوشیدنی های دنیا هستند. چای و قهوه دو نوشیدنی ای هستند که از لحاظ ترکیبات موجود در آنها تقریبا مشابه هستند، با این حال دو رغیب سرسخت یکدیگر به حساب می آیند.

چایی

چایی برای اولین بار در کشور چین شناخته و به کل دنیا عرضه شد. چایی برعکس قهوه که هسته یک نوع میوه می باشد، برگ یک نوع گیاه به نام بوته چایی می باشد. برای درست کردن چایی که میشناسیم، ابتدا برگ چایی را از بوته جدا می کنند و در طی عملیاتی برگ چایی را به انواع چایی (مانند چای سیاه) تبدیل می کنند.

کشت چایی راحت تر از کشت درخت قهوه می باشد. زیرا هم گیاه خیلی حساسی نیست و هم به شرایط آب و هوایی معمول تری نیاز دارد. برای کشت چایی به هوای نسبتا گرم، خاک نرم و عمیق، بارش باران بسیار زیاد نیاز است.

قهوه

شاید باورش سخت باشد اما نوشیدنی قهوه زودتر از چایی در دنیا کشف شد، حتی در ایران. قهوه در اصل هسته میوه درخت قهوه می باشد. درخت قهوه یک درخت بسیار حساس است که در شرایط آب و هوای خاص خود رشد می کند. تنوع قهوه بسیار زیاد است، هم در میزان رُست قهوه تنوع وجود دارد، هم در نوع دانه قهوه.

دانه های قهوه به دو دسته روبستا و عربیکا در بازار موجود می باشد. دانه روبستا سرشار از کافئین است و عربیکا سرشار از اسیدیته. همچنین با میزان رُست قهوه می توان نوشیدنی های قهوه متفاوتی درست کرد. قهوه هم مانند چای، جز نوشیدنی های توصیه شده توسط متخصصین می باشد. مصرف ۱-۳ فنجان قهوه در روز برای سلامتی مفید است.

برای درست کردن قهوه نیاز به خرید قهوه ساز است. قهوه ساز هایی که در بازار تنوع بسیار زیادی دارند. در مقابل برای درست کردن چایی فقط به یک قوری و آب جوش نیاز است.

همچنین هردو نوشیدنی را اگر با شکر یا شیرینی میل می کنید، دیگر جنبه سلامتی ندارد. پس به میزان شیرینی ای که مصرف می کنید دقت کنید.

source: چای یا قهوه؟

قهوه سرد و قهوه گرم
قهوه سرد و قهوه گرم

شاید اگر تا چندین سال اخیر از ورود و خرید قهوه سرد به بازار صحبت می کردیم، همه افراد به یاد یک نوشیدنی بدون مزه که هیچ شباهتی با قهوه ندارد می افتادند. اما امروزه این موضوع کاملا برعکس شده است.

زیرا علاوه بر رشد صنعت قهوه که نوشیدنی های جدید قهوه را به همراه داشت، قهوه دوستان نمی توانستند در روزهای گرم از نوشیدن، نوشیدنی محبوبشان دست بکشند.

پس تصمیم گرفتند به جای استفاده از قهوه گرم از قهوه سرد استفاده کنند. اما همچنان هستند افرادی که تا به حال قهوه سرد را امتحان نکردند و فکر میکنند قهوه سرد دارای طعم آب سرد است و از امتحان کردنش امتناع می کنند.

نکته ای که لازم به ذکر است برای درست کردن قهوه سرد هم، نیازی به قهوه ساز مخصوص نداریم و به راحتی با قهوه سازهایی که داریم می توانیم قهوه سرد را آماده کنیم.

قهوه سرد از لحاظ طعم بسیار شفاف و شیرین و از نظر عطر و بو بسیار خوش عطر است.

اما الی ترین تفاوت قهوه گرم و قهوه سرد در مدت زمان عصاره گیری قهوه می باشد. برای درست کردن قهوه گرم از آب داغ استفاده می کنیم، درنتیجه در کمتر از چند دقیقه قهوه ما آماده می شود.

اما برای درست کردن قهوه سرد به زمانی بین ۲۴-۱۲ ساعت نیاز داریم. که همین مورد باعث می شود قهوه دارای طعم قوی تری داشته باشد. نکته جالبی که وجود دارد قهوه سرد تلخی کمتری دارد. به همین دلیل طعم واقعی قهوه بهتر احساس می شود.

همچنین قهوه سرد در مقایسه با قهوه گرم دارای کافئین بیشتری می باشد. زیرا قهوه در مدت زمان بسیار بیشتری در مجاورت با آب قرار دارد.

source: قهوه سرد و قهوه گرم

قهوه اندونزی
قهوه اندونزی

اگر به لیست برترین خرید دانه قهوه نگاه کنید، حتما با نام قهوه اندونزی برخورد میکنید. اندونزی چهارمین کشور صادر کننده قهوه در جهان می باشد.

کشور اندونزی چندین نوع دانه قهوه پرورش می دهد که مهمترین قهوه های آن شامل: عربیکا ۲۵%، روبستا ۷۵% و کافی لواک (kopi luwak) هستند.

کافی لوک نوع قهوه ای است که میوه آن توسط حیوانی به نام palm civit خورده می شود و هسته آن را دفع می کند. و هسته دفع شده میوه قهوه را برشته کرده و به بازار عرضه می کنند.

نکته جالب دیگر در مورد قهوه اندونزی این است که هر منطقه یا جزیره، قهوه ای با عطم متفاوت تولید می کند. این بدین معنا است که اگر چه نوع قهوه ای که تولید می شود، روبستا یا عربیکا است اما هر جزیره از لحاظ طعمی با جزیره دیگر متفاوت می باشد.

همین موضوع باعث شده کیفیت قهوه اندونزی با قهوه های دیگر به خصوص قهوه ویتنام پایین تر باشد. زیرا تولید کنندگان قهوه اندونزی، در مزارع کوچک، قهوه پرورش می دهند. این کار باعث شده اندونزی متنوع ترین دانه های قهوه را تولید کند.

خرید قهوه ساز

نبود مزارع بزرگ و یکپارچه باعث به وجود آمدن مشکلاتی درباره نگهداری، تولید، ظرفیت، … می شود. خوش بختانه این مشکل درحال برطرف شدن می باشد.

ولیکن به صورت کلی قهوه اندونزی دارای اسیدیته کم، بادی زیاد و عطری تقریبا شیرین با رایحه های متفاوت است. قهوه اندونزی را می توان هم به صورت ترکیبی و هم به صورت جداگانه استفاده کرد.

بهترین جزایر کشت قهوه در اندونزی عبارتند از: سوماترا، جاوا،ولاوسی، پاپوآ

source: قهوه اندونزی

بهترین زمان خوردن قهوه اسپرسو
بهترین زمان خوردن قهوه اسپرسو

نوشیدن قهوه به همراه صبحانه یا به محض بیدار شدن از خواب، برای بسیاری از افراد به یک برنامه روتین تبدیل شده است.  روشن کردن قهوه ساز اولین کارِ این افراد بعد از بیدار شدن است. از این گذشته بسیاری از کارشناسان نوشیدن یک فنجان قهوه به خصوص در اوایل صبح را به اکثر افراد توصیه می کنند. 

قهوه به دلیل دارا بودن خواص مفید، کافئین و طعم دلنشین و جذاب، از نوشیدنی های پرمصرف در طول روز در دنیا می باشد.

بهترین زمان برای نوشیدن قهوه، ۱-۲ ساعت بعد از بیدار شدن از خواب تا حدود ساعت ۶ عصر می باشد. زیرا با بیدار شدن از خواب سطح هورمون کورتیزول در بالاترین حد خود قرار می گیرد. هورمون کورتیزول باعث افزایش هوشیاری می شود. درنتیجه کافئین موجود در قهوه عملا تاثیری بر روی میزان انرژی شما ندارد.

علاوه بر این نوشیدن قهوه با معده خالی عملِ توصیه شده ای نمی باشد. زیرا قهوه به دلیل داشتن دانسیته، باعث افزایش ترشح معده می شود. به همین دلیل معده را تحریک کرده و احتمال به وجود آمدن ورم معده، سوزش‌معده‌ یا حتی زخم معده وجود دارد.

خوردن قهوه در هنگام شب و چند ساعت قبل از خواب اصلا توصیه نمی شود. زیرا به دلیل کافئین بالایی که دارد، باعث ایجاد اختلال در خواب می شود. به خصوص اگر دچار کم خوابی یا بی خوابی هستید.

بنابراین زمان هایی که نباید قهوه بخوریم ۱-۲ ساعت بعد از خواب و چند ساعت قبل از خواب می باشد. مابین این ساعت ها می توانید به اندازه مجاز و دلخواهتان قهوه بنوشید.

درنهایت با خرید اسپرسو ساز باکیفیت همیشه یک فنجان قهوه خوشمزه، گرم و دلنشین آماده دارید.

source: بهترین زمان خوردن قهوه اسپرسو

پودر قهوه سبز
پودر قهوه سبز

مدتی زمانی است که با آمدن دانه های سبز قهوه جدال بر سر خرید قهوه سبز یا برشته شده زیاد شده است. و سوالاتی که به کررات پرسیده می شود این است که آیا هر دو دانه قهوه خواص یکسانی دارند؟ مصرف کدام دان قهوه بهتر است؟ سبز یا برشته شده؟

قهوه سبز چیست؟

قهوه سبز همان دانه قهوه ای است که همه ما میشناسیم با این تفاوت که رُست یا برشته نشده است. یعنی مراحل تولید دانه قهوه را تا مرحله خشک شدن ادامه می دهند. از دانه سبز قهوه می توان قهوه دم کرد ولی نه آن قهوه ای که روزانه مصرف می کنیم.

بلکه نوشیدنی ای است که بیشتر شبیه به دم نوش ها می باشد. برای دم کردن قهوه سبز، باید دانه های قهوه در مدت زمان بیشتری در آب جوش غوطه ور بمانند.

برای این کار دانه های سبز قهوه برای عصاره گیری بیشتر به مدت ۲۴-۱۲ ساعت در آب خیس می خورند. بعد از این مدت دانه های قهوه را در همان آب، بر روی شعله قرار می دهیم تا به جوش آید.

بعد از ۱۵ دقیقه از جوشیدن قهوه ها، آن را از صافی عبور می دهیم تا نوشیدنی ما آماده نوشیدن شود.

روش دوم میتوان قهوه سبز آسیاب شده را با قهوه ساز های ساده مانند فرنچ پرس دم کرد. به این صورت که پودر قهو سبز را داخل فرنچ پرس ریخته و بر روی آنها آب ۹۰ درجه را می ریزیم. سپس بعد از گذشت مدت زمانی قهوه را از صافی عبور داده تا نوشیدنی آماده شود.

تفاوت های بین قهوه سبز و قهوه برشته شده:

  • قهوه سبز دارای اسیدیته بیشتری از قهوه رست شده است.
  • آنتی اکسیدان قهوه سبز بیشتر از قهوه برشته شده می باشد.
  • قهوه سبز دارای کافئین بیشتری می باشد.
  • قهوه سبز دارای طعم تلخی نمی باشد.
  • قهوه برشته شده، سبک تر از قهوه سبز است.
  • قهوه سبز بافت محکم تری نسبت به قهوه برشته شده دارد.

source: پودر قهوه سبز

خرید قهوه برزیل
خرید قهوه برزیل

در دنیای امروز و با رشد سریع صنعت قهوه، تنوع در نوشیدنی های قهوه و خرید دانه قهوه بسیار زیاد شده است. اما قدیمی ترین نوع دان قهوه که با گذشت چندین سده و با روی کار آمدن رقیب های قَدَر، همچنان بازار دانه قهوه دنیا را در دست دارد، قهوه برزیل می باشد.

یکی از موثر ترین عوامل برای رشد قهوه باکیفیت، وجود آب و هوای مناسب می باشد. کشور برزیل با داشتن آب و هوای ایده آل، از بهترین مکان ها برای کشت قهوه بوده و هست. علاوه بر این درخت قهوه یک گیاه بسیار حساس می باشد، به خصوص نوع روبستای قهوه. به همین دلیل نباید در کنار گیاهان دیگر باشد که آفت بگیرد.

برزیل با داشتن مزارع بزرگ و پهناور در سطح کشور، به راحتی از پس این مورد برآمده است. قهوه برزیل به دلیل داشتن ویژگی های طعمی خاصش، پراستفاده ترین نوع قهوه می باشد. به ویژه برای درست کردن قهوه با اسپرسو ساز.

ویژگی های قهوه برزیل

در برزیل دو نوع قهوه کشت می شود. ویژگی های قهوه برزیل عبارت اند از:

– اسیدیته نسبتا کم

– عطر زیاد

– طعم آجیلی، شکلاتی و کارملی شیرین و تا حدودی تلخ

– کافئین کم تا متوسط

– میزان رست میدیوم

source: خرید قهوه برزیل

تفاوت قهوه فوری با قهوه
تفاوت قهوه فوری با قهوه


امروزه با گسترش قهوه فوری، این سوال به کررات پرسیده می شود که قهوه ای فوری بهتر هستند یا قهوه های دمی؟ در مقاله قهوه ی فوری چیست؟ در مورد پیدایش و نحوه تولید قهوه های فوری صحبت کردیم و در این مقاله به مقایسه قهوه فوری و قهوه دمی می پردازیم.

قهوه فوری

قهوه فوری، دانه های قهوه ای هستند که طی مراحلی آب آنها را گرفته و به کریستال های قهوه تبدیل می کنند. برای آماده کردن قهوه فوری، فقط کافی است محتوای بسته های قهوه فوری را در فنجان ریخته و به آن آب جوش اضافه کنید.

قهوه دمی

قهوه دمی قهوه ای است که ابتدا باید دانه های قهوه را متناسب با نوع دستگاه قهوه ساز، آسیاب کرده و در طی مراحلی، قهوه را دم کرد.

اگر می‌خواهید حس دهانی بیشتری از قهوه بگیرید؟ بهتر است که از یک فرنچ پرس یا یک ائروپرس استفاده کنید. اگر می‌خواهید تلخی قهوه را کم باشد و شیرینی مطبوعی به آن اضافه کنید؟ زمان عصاره گیری از قهوه را کوتاه‌تر کنید، دانه‌های قهوه را درشت‌تر آسیاب کنید و یا از آبی با درجه حرارت پایین‌تر استفاده کنید.

در نهایت: کدام یک برنده‌اند؟ قهوه‌ی فوری یا قهوه فوری؟

بدون شک قهوه‌ی فوری بسیار ارزان‌تر است، زیرا تمام کاری که باید انجام دهید جوش آوردن آب است که قطعا کار راحتی است. همچنین به خرید قهوه ساز هم نیازی ندارید.

با توجه به قیمت پایین آن، ارزشی برابر با پولی که خرج آن می‌شود را دارد؟ خب، این دیگر کاملاً بستگی به سلیقه شما دارد. راحتی، طعم، عطر و … فاکتور هایی هستند که باید به آنها توجه کنید.

در این بخش هایی که در زیر بیان می کنیم، قهوه دمی برنده بدون رقیب است.

source: تفاوت قهوه فوری با قهوه