qahvehdotcom

اشتراک گذاشته شده با :

قهوه اسپرسو

انواع قهوه ساز
انواع قهوه ساز

قهوه این نوشیدنی محبوب و دوست داشتنی جز یکی از روتین های روزانه بسیاری از افراد تبدیل شده است. در حدی که این افراد به جای داشتن یک قهوه ساز، اقدام به خرید قهوه ساز های متفاوت می کنند.

زیرا قهوه این ویژگی را دارد که کافی است فقط یکبار آن را امتحان کرد. بعد از آن چنان شیفته آن می شوید که دوست دارید همیشه قهوه همراتان باشد، و قهوه های متفاوتی را بنوشند. به همین دلیل تلاش میکنید راه های متفاوت درست کردن قهوه را امتحان کنید. این روش ها عبارتند از:

انواع روش دم کردن قهوه و قهوه ساز هایشان

اسپرسوساز: اسپرسو پرمصرف ترین نوع نوشیدنی قهوه است. زیرا علاوه بر اینکه طعم بسیار جذابی دارد، پایه بسیاری از قهوه های دیگر هم می باشد. روش درست شدن قهوه اسپرسو به صورت عبور آب جوش از قهوه آسیاب شده است. این کار به وسیله خرید اسپرسوساز انجام می شود.

قهوه ترک: قهوه ترک سنتی ترین روش تهیه قهوه به حساب می آید. دقیقا تاریخ پیدایش قهوه ترک مشخص نیست اما بسیاری شرروع آن را از دربار عثمانی (ترکیه امروزی) می دانند.

قهوه فرانسه: درنهایت می رسیم به آخرین و جدید ترین روش درست قهوه که به آن قهوه فرانسه می گویند. قهوه فرانسه در مقایسه با قهوه های دیگر سبک تر و رقیق تر می باشد.

قهوه دمی: قهوه های دمی مخصوص نسل سوم هستند. صنعت قهوه دارای سه نسل یا سه موج می باشد که موج سوم آن تحول اساسی در صنعت قهوه و قهوه ساز ها ایجاد کرد.

source: انواع قهوه ساز

چه کنیم قهوه تلخ نشود
چه کنیم قهوه تلخ نشود

بسیاری از افراد بعد از خرید قهوه اسپرسو و نوشیدن آن شکایت می کنند، که چرا قهوه آنها تلخی زیادی داشت. یا حتی افرادی که دارای دستگاه اسپرسوساز هستند و خودشان قهوه آماده می کنند، از تلخ شدن بیش از حد قهوه شان تعجب می کنند.

در پاسخ به این افراد باید بگوییم که تلخ شدن قهوه اسپرسو به عوامل متعددی بستگی دارد. که رعایت نکردن آنها در طعم نهایی قهوه تاثیر بسزایی دارد. این عوامل عبارتند از:

میزان رست قهوه

همانطور که می دانید دانه های قهوه را با درجه های متفاوتی برشته می کنند. طبیعتا هرچقدر میزان رست دانه های قهوه بیشتر باشد، قهوه به سوخته شدن نزدیک می شود. و قهوه که سوخته شده و از بین رفته باشد، باعث ایجاد تلخی در قهوه می شود. مانند قهوه هایی که با درجه دارک رست شده اند.

میزان آسیاب قهوه

قهوه ساز های بسیار متنوعی در بازار موجود می باشد که هرکدام سازوکار مخصوص به خود را دارند. یکی از این سازوکارها، میزان آسیاب کردن دانه های قهوه می باشد.

برای دستگاه های اسپرسوساز باید دانه های قهوه را با درجه ریز آسیاب کرد. اما در زمان خرید اسپرسو ساز و پودر قهوه فراموش نکنید که خودِ دستگاه های اسپرسو ساز به ۳ دسته تقسیم می شوند.

درنتیجه میزان آسیاب قهوه برای هرکدام از این دسته ها متفاوت می باشد. فارغ از نوع مدل اسپرسوساز، معمولا درجه آسیاب قهوه برای دستگاه های اسپرسوساز صنعتی ریزتر از اسپرسوساز های خانگی می باشد.

میزان تمپینگ قهوه

یکی از ضروری ترین کارهایی که باید قبل از قرار دادن پرتافیلتر به هدگروپ اسپرسوساز انجام داد، تمپ کردن قهوه است. فشرده سازی صحیح و اصولی قهوه باعث می شود آب جوش بصورت یکنواخت بر روی قهوه ها وارد شود.

کثیف بودن دستگاه

بعد از هربار استفاده از اسپرسوساز کمی از پودر قهوه در قسمت هدگروپ دستگاه باقی می ماند. با تمیز نکردن دستگاه این پودهای قهوه انباشته شده و در استفاده مکرر بر روی طعم قهوه تاثیر می گذارد.

source: چه کنیم قهوه تلخ نشود

ریسترتو چیست؟
ریسترتو چیست؟

اسپرسو، قهوه ای بسیار محبوب است که پایه بسیاری از نوشیدنی های دیگر قهوه هم می باشد. یعنی با خرید اسپرسوساز، می توان قهوه های متنوع زیادی را آماده کرد.

قهوه هایی مانند کاپوچینو، لاته، فلت وایت، آمریکانو، آیس کافی، … . اما در بین همه این قهوه ها، ۳ نوع آنها هستند که علاوه بر اینکه دارای پایه اسپرسو می باشند.، شباهت بسیار زیادی با یکدیگر دارند.

همانطور که می دانید اسپرسو، قهوه ای است که از عبور آب جوش با فشار از قهوه آسیاب شده است. برای درست کردن آن باید دانه های قهوه را با درجه ریز آسیاب کرد.

سپس پودر قهوه را درون پرتافیلتر ریخته و با استفاده از لولر و تمپر، پودر قهوه را فشرده کرد. و به اصطلاح عملیات تمپینگ را انجام داد.

و بعد از متصل کردن پرتافیلتر به دستگاه اسپرسوساز، با روشن کردن آن عصاره گیری قهوه شروع می شود. بعد از گذشت چند ثاتیه اسپرسو آماده است.

افزون بر توضیحات بالا اسپرسو، قهوه ای است تقریبا از ۷ گرم پودر قهوه با ۳۰ میلی لیتر آب جوش.

قهوه ریسترتو همان اسپرسو است که مدت زمان عصاره گیری آن کاهش پیدا کرده است. و قبل از اینکه عصاره گیری قهوه کامل شود، عصاره گیری متوقف می شود.

در واقع با خرید قهوه ریسترتو، یک اسپرسو کوچک دارید. یعنی دبل شات ریسترتو برابر است با یک شات اسپرسو. و علاوه بر تفاوت در وزن قهوه، طبیعتا قهوه ریسترتو دارای طعمی ملایم تر، شیرین تر، کافئین کمتر و تلخی کمتری در مقایسه با اسپرسو می باشد.

زیرا برای درست کردن قهوه ریسترتو به ۷ گرم قهوه آسیاب شده و ۱۵ میلی لیتر آب نیاز است.

نگو، قهوه ای است مقابل قهوه ریسترنو. یعنی برای درست کردن قهوه لانگو باید میزان آب جوش را افزایش داد. حتی بیشتر از اسپرسو.

با این کار عصاره گیری قوی تری از قهوه انجام می شود. نتیجه آن درست شدن قهوه ای است با تلخی و کافئین بیشتر از اسپرسو که دیگر طعم و عطر ملایمی ندارد. به عبارت دیگر اسپرسو ای است از ۷ گرم پودر قهوه به همراه ۵۰ میلی لیتر آب جوش.

source: ریسترتو چیست؟